Haşdi Şabi, 983 köyü IŞİD teröristlerinin işgalinden kurtarmayı başardı

Irak Haşdi Şabi Teşkilatı Başkan Yardımcısı, Irak halk güçlerinin kuruluşundan beri, 983 köyü IŞİD teröristlerinin işgalinden kurtarmayı başardıklarını açıkladı.

Iraklı Şiiler’in büyük taklit mercii Ayetullah Sistani, IŞİD’in Musul’a 2014’te düzenlediği saldırının ardından Haşdi Şabi’nin kurulması talimatını verdi.

Irak Haşdi Şabi Teşkilatı Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi Mühendis yaptığı açıklamada, halk güçlerinin kuruluşu üzerinden 3 yıl geçerken, önemli başarılara imza attığına temasla, Haşdi Şabi güçlerinin 983 köyü, 8 bölgeyi, 14 havaalanı ve askeri üssü ve de birkaç küçük ilçeyi, IŞİD teröristlerinin işgalinden kurtardığını kaydetti.

Ebu Mehdi Muhendis, Haşdi Şabi güçlerinin muhtelif vilayetlerde 25 bin kilometre karelik bir alanın işgalden kurtarılmasına katıldığını ve gelinen noktada, Suriye ile 1500 kilometre uzunluğundaki ortak sınırlarda aktif şekilde faaliyet yapmakta olduğunu ifade etti.

Başka bir habere göre, IŞİD teröristlerinin Musul’un batısındaki saldırılarında 9 kişi hayatını kaybetti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.